07 juli 2022 
1 min. leestijd

Recept Aziatische tofu, gemarineerd in ketjap en kerrie

Tofu marineren blijft een dingetje. Al snel eindigt het in een smakeloze, sponzige substantie. Heb je nog geen goede tofu-marineer-modus gevonden? Kijk dan hier hoe je het beste tofu kunt marineren en bereiden. Zoals ik in mijn vorige blogartikel schreef, was ik niet bepaald een tofu fan. Maar gaandeweg leer je toch manieren die goed werken en met de juiste marinades zet je zelfs een smaakvolle tofu op tafel ;-) Volg de stappen en ik garandeer je dat ook jij een fijne tofu ervaring zult hebben.

Ingrediënten voor gemarineerde tofu

  • 1 blok (firm) tofu
  • 2 el ketjap
  • 1 tl gember
  • 1 tl kerriekruiden
  • 2 el sojasaus
  • evt. 1 tl sambal

Bereidingswijze

  1.  Laat een blok tofu uitlekken via de stappen uit dit artikel. Snijd vervolgens in blokjes van ongeveer 1,5 cm.
  2. Meng alle ingrediënten voor de marinade. Voeg evt. wat water toe als het erg dik is.
  3. Voeg hieraan de blokjes tofu toe en meng goed door elkaar.
  4. Verhit olie in een koekenpan. Doe de gemarineerde tofublokjes in de pan en bak totdat ze rondom bruin zijn. Kijk uit, want dit kan erg spetteren!

Tip: Lekker als eiwitbron bij curry madras.

Over de schrijver
Ik ben een enthousiaste wannabe-wereldverbeteraar met een flinke dosis passie voor duurzaamheid, avontuur & gezond leven in de breedste zin van het woord.
Reactie plaatsen