25 juni 2021 
1 min. leestijd

De beste vegan satésaus mét kokosmelk, maar zonder suiker

Al sinds lange tijd maak ik zelf vegan satésaus. Ik ben gek op kokosmelk en op pindakaas, dus deze pindasaus is wat mij betreft the best of both worlds   

Laatst at ik weer eens een hapje 'normale' satésaus en proefde toen vooral de suiker. Zó veel suiker. Nee, doe mij mijn zelfgemaakte satésaus maar. Enne.. naast dat ie gewoon heel lekker is, is ie ook nog eens binnen een paar minuten klaar en super makkelijk te maken. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten voor een flinke portie vegan satésaus

  • 75 gram 100% pindakaas met nootjes
  • 100 gram kokosmelk
  • 1 tl sambal
  • 1 el ketjap manis (toch een beetje 'suiker', maar die kun je evt. ook weglaten)

En zo makkelijk is deze pindasaus te maken

  1. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje. Meng goed door elkaar. 
  2. Verhit het pannetje langzaam, anders kan het mengsel aan gaan branden.
  3. Blijf goed roeren als de saus begint te borrelen. Is het mengsel te dik? Voeg dan nog wat extra water of kokosmelk toe. Is ie goed? Dan kan ie van het vuur.

Zo, easy as that!

Tip: De vegan satésaus past natuurlijk supergoed bij een flinke portie nasi óf tempeh saté!

Over de schrijver
Ik ben een enthousiaste wannabe-wereldverbeteraar met een flinke dosis passie voor duurzaamheid & gezond leven in de breedste zin van het woord. Mijn leus: Be that wild sunflower - want er staan al genoeg van die saaie rozen in dat veld.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down