12 juni 2021 
4 min. leestijd

Dit eiwitrijke bananenbrood is de perfecte snack voor elke vegan sporter

Dit eiwitrijke vegan bananenbrood is het perfecte tussendoortje voor elke vegan sporter. Het kan als fanatieke sporter nog wel eens zoeken zijn naar de perfecte snack voor tussendoor. Maar... zoek niet verder, want dit hapje gaat jou echt heel blij maken. Naast dat dit bananenbrood makkelijk te maken is, hoef je ook een aantal dagen niet meer na te denken over welke snack je nu weer moet meenemen. Verpak ze stuk voor stuk en klaar is kees. 

Hoe maak je deze vegan snack eiwitrijk?

Het vervangen van 50 gram meel door eiwitpoeder maakt dit bananenbrood eiwitrijker dan de normale variant. Je kunt kiezen voor eiwitpoeder op sojabasis, maar ook op erwtenbasis is echt een hele goede vervanger. Kies voor een smaakloze óf eentje met een smaakje zoals chocolade of vanille. Let er dan wel op dat je wat minder dadels toevoegt, omdat het bananenbrood anders wel érg zoet wordt - tenzij je hiervan houdt natuurlijk  


Het is echt heel easy om dit tussendoortje zelf te maken

Dit vegan bananenbrood kun je in een uurtje maken en je hebt meteen een kleine voorraad voor de week. Top toch? En dankzij de toevoeging van baking soda + appelazijn wordt het bananenbroodook nog eens lekker luchtig. Trust me on this! Eindelijk een vegan én eiwitrijk bananenbrood dat zowel smakelijk als luchtig is. Probeer jij hem ook?

Eiwitrijke vegan snack voor na het sporten

Dit zijn de ingrediënten voor 1 bananenbrood met 12 stukjes

  • 150 gram volkoren meel (voor een glutenvrije variant kun je boekweitmeel en/of amandelmeel gebruiken)
  • 50 gram eiwitpoeder (mét of zonder smaakje)
  • 3 -grote- rijpe bananen
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 kopje plantaardige melk
  • 1 tl appelazijn
  • 6 dadels
  • 1 tl kaneel
  • 1 a 2 el lijnzaad
  • Handje blauwe bessen (echt een aanrader!)
  • En nog wat extra plakjes banaan om te beleggen

En zo maak je dit eiwitrijke vegan recept

  1. Zet de oven aan op 180 graden.
  2. Meng de sojamelk en appelazijn in het kopje. Laat even staan zodat het indikt.
  3. Meng de droge producten in een kom.
  4. Doe de natte producten (BEHALVE de blauwe bessen) vervolgens in een blender of keukenmachine. Blend tot het mengsel glad is.
  5. Doe het natte mengsel bij het droge mengsel in de kom. Meng goed door elkaar tot er een egaal beslag ontstaat.
  6. Vet een klein ovenschaaltje of cakeblik in en giet het beslag er in.
  7. Top het bananenbrood af met de blauwe bessen en wat plakjes banaan.
  8. Bak het bananenbrood vervolgens in 40 a 45 min in de oven. Je kunt met een satéprikker checken of het beslag gaar is door de prikker in het brood te prikken en te kijken of ie droog of nat is. Laat het bananenbrood vervolgens afkoelen voor je hem uit de ovenschaal haalt! Hij gaart dan vaak nog wat door!

Snijd het brood als het is afgekoeld in (+/- 12) stukken. Je kunt de stukjes bananenbrood een aantal dagen in de koelkast bewaren óf de stukjes invriezen! Super handig dus.

Tip: lekker met pindakaas natuurlijk... what else 😉🤷‍♀️

Op zoek naar een ander eiwitrijk tussendoortje? Probeer dan ook eens deze eiwitrijke bliss balls!

Macro's per stukje

Calorieën: 114 | Koolhydraten: 19 | Eiwitten: 6 | Vetten: 1

Over de schrijver
Ik ben een enthousiaste wannabe-wereldverbeteraar met een flinke dosis passie voor duurzaamheid & gezond leven in de breedste zin van het woord. Mijn leus: Be that wild sunflower - want er staan al genoeg van die saaie rozen in dat veld.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down