Vegan pasta met roomsaus en spinazie
Recepten
Recepten
1 min

Gezonde pasta met plantaardige room en groenten

1 min

Ik ben gek op een lekkere pasta met vegan roomsaus. Vooral de combinatie van de room met de zongedroogde tomaten, spinazie en knoflook doet het erg goed. Deze keer gebruik ik in plaats van haverroom sojaroom. Let je op jouw calorie-inname? Sojaroom kun je kopen in zowel een minder vette als een vette variant.

Thuis kies ik meestal voor haverroom zoals bij deze pasta met roomsaus, maar in het buitenland is haverroom niet altijd verkrijgbaar. In dat geval kun je kiezen voor sojaroom, want dat is op de meeste plekken wel te koop. Op dit moment ben ik bijvoorbeeld op Madeira en ook hier valt het me weer op hoeveel plantaardige alternatieven hier in de supermarkt verkrijgbaar zijn! Let jij daar wel eens op?

Probeer dit plantaardige recept dus vooral eens: ook op reis! Het is simpel, gezond en bevat verschillende vitaminen en mineralen zoals vitamine E, ijzer, magnesium en zink.

Ingrediënten voor 2 porties

  • 300 gram Spinazie
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 pakje sojaroom (light)
  • 100 gr tomaatjes, in stukjes gesneden
  • Peper & Zout
  • Chilipoeder naar smaak
  • 150 gram volkoren (ongekookte) pasta (voor 2 personen)
  • 20 gr ongezouten amandelen
  • 20 gr pompoenpitten
  • Rucola

Recept pasta met roomsaus

  1. Zet een pan water op het vuur voor de pasta. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Voeg een scheutje olie toe aan de pan om plakken van de pasta tegen te gaan.
  3. Snipper de ui en pers de knoflooktenen. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn.
  4. Rooster de in een koekenpan zonder olie de pompoenpitten en amandelen.
  5. Zet een wok of grote koekenpan op het vuur en doe wat olie in de pan. Fruit hierin de ui en de knoflook.
  6. Voeg nu de gesneden tomaten en de spinazie toe aan het ui en knoflookmengsel. Je kunt de spinazie scheuren of knippen. Wok dit zo’n twee minuten mee.
  7. Voeg dan de sojaroom toe en roer het mengsel goed door elkaar. Laat daarna ongeveer twee minuten op laag vuur staan en breng op smaak met wat zout en peper. Als je van pittig eten houdt, voeg dan wat chilipoeder toe.
  8. Giet de pasta af en voeg die vervolgens bij de saus.
  9. Tenslotte schep je de pasta met room, spinazie en tomaten op twee borden. Garneer met de geroosterde amandelen en pompoenpitten.

Tip: Bestrooi ook met wat edelgistvlokken. Edelgist zit namelijk vol met antioxidanten en is daarnaast ook nog eens erg eiwitrijk.

Reacties
Categorieën