15 juni 2021 
2 min. leestijd

Het allerlekkerste vegan recept voor zoete aardappel pancakes

Ik had nog een aantal zoete aardappelen over en ben toen op zoek gegaan naar een lekker, gezond en simpel recept. Eerlijk is eerlijk, toen ik deze pannenkoeken ging maken was mijn verwachting niet per se dat ze fantastisch lekker zouden zijn. Maar jeetje, dit zijn echt extreem lekkere vegan pancakes en ik raad echt iedereen aan ze eens te proberen.

Vegan, fluffy en gezond 

Ik maak wel vaker plantaardige pannenkoeken met banaan, maar nog nooit waren die zo luchtig als deze zoete aardappel versie. En ik denk dat ik weet hoe dat komt. In dit recept laat je het beslag een aantal minuten staan voordat je het beslag in de pan schept. Dit zorgt ervoor dat het mengsel superluchtig en dik wordt. Dus ben jij op zoek naar een wolk van een pancake, heb dan wat geduld en sla die stap vooral niet over!

Tijd om het recept te proberen, GO!

Ingrediënten voor 8 kleine American pancakes

  • 200 gram volkoren meel
  • 1 el bakpoeder
  • 1/4 tl baking soda
  • Een beetje zout
  • 1 tl kaneel
  • 200 ml kokosdrink (of andere plantaardige melk)
  • 100 gr zoete aardappel (gekookt)
  • 1 el lijnzaad
  • 1 tl appelcider azijn

vegan fluffy zoete aardappel pannenkoeken

En zo maak je dit fluffy vegan ontbijt

  1. Voeg de meel, bakpoeder, baking soda, kaneel en zout toe aan een grote kom. Meng de droge ingrediënten door elkaar.
  2. Doe de zoete aardappel, melk, lijnzaad en appelazijn in een blender en mix tot het glad is.
  3. Meng het natte mengsel met de droge ingrediënten en roer goed door tot alles helemaal goed gemengd is. Laat dan heel even staan zodat het beslag wat dikker kan worden.
  4. Verhit na ongeveer 5 minuten olie of vegan boter in een koekenpan. Schep hierin kleine schepjes (of grote als je liever grotere pancakes wilt) van het beslag. 
  5. Zet het vuur laag. De kunst is namelijk om de pancakes langzaam te laten garen. Als de pancake gaar is aan de ene kant, keer je de pancakes om en bak je ze ook aan de andere kant. Gaar? Haal ze uit de pan en herhaal deze stappen tot het beslag op is.

Tip: Superlekker met ahornsiroop en kokossnippers!

Macro's per stuk

Calorieën: 110 | Koolhydraten: 19 | Eiwitten: 3 | Vetten: 1


Over de schrijver
Ik ben een enthousiaste wannabe-wereldverbeteraar met een flinke dosis passie voor duurzaamheid & gezond leven in de breedste zin van het woord. Mijn leus: Be that wild sunflower - want er staan al genoeg van die saaie rozen in dat veld.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down