26 november 2021 
1 min. leestijd

Makkelijk recept voor vegan appeltaart zonder suiker

Appeltaart is absoluut mijn meest favoriete taart ever. Al van kinds af aan ben ik er gek op. Een vegan appeltaart zonder suiker kan dan ook niet ontbreken tussen mijn plantaardige recepten. 

De lekkerste appeltaart was van oma

Vroeger was natuurlijk de appeltaart van mijn oma de allerlekkerste (sorry mam!)! Helaas moet ik het tegenwoordig met andere versies doen. Ikzelf heb zelden een écht lekkere appeltaart gebakken, maar ik was toch vastbesloten dat een lekkere plantaardige appeltaart moest lukken. Daarom ben ik toch aan de bak gegaan en heb ik geprobeerd van het lekkerste gebak ter wereld een vegan versie te maken. 

Appeltaart zonder suiker

Mijn versie van de appeltaart is niet alleen plantaardig, maar ook zonder suiker. Dit maakt de taart een stuk gezonder en zelfs geschikt voor het ontbijt. Win-win dus eigenlijk. Mocht je de taart niet zoet genoeg vinden, dan kun je er eventueel wat zoetstof aan toevoegen of anders ahornsiroop naar smaak. 

Ingrediënten voor 1 kleine vegan appeltaart

  • 60 gr havermout
  • 25 gr kokosmeel
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille
  • 100 gr appelmoes
  • 1 appel
  • 30 gr rozijnen
  • 1 tl kokosolie
  • ½ tl baking soda en een scheutje appelciderazijn
  • een geprakte rijpe banaan

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie.
  3. Maal de havermout en meng vervolgens met de kokosmeel in een kom. Voeg hieraan het vanille-extract, de appelmoes en geprakte rijpe banaan toe. Roer goed door elkaar.
  4. Schil vervolgens de appel (dit hoeft niet!) en snijd in stukjes. 
  5. Verwarm een pan op middelhoog vuur en smelt de kokosolie hierin. Voeg hieraan de appel toe en bestrooi met de kaneel. Bak tot de stukjes kleur krijgen. Voeg aan het eind de rozijnen toe en bak nog even kort mee.
  6. Ondertussen meng je de baking soda met de appelciderazijn en daarna roer je dit door het beslag. 
  7. Doe het beslag vervolgens in de springvorm en verdeel hierover het mengsel van appel en rozijnen.
  8. Plaats de taart in de oven en bak voor 30 minuten. Haal de taart daarna uit de oven en laat hem goed afkoelen. Enjoy!
Over de schrijver
Ik ben een enthousiaste wannabe-wereldverbeteraar met een flinke dosis passie voor duurzaamheid & gezond leven in de breedste zin van het woord. Mijn leus: Be that wild sunflower - want er staan al genoeg van die saaie rozen in dat veld.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down