29 april 2021 
2 min. leestijd

Indiase vegan curry madras zoals je hem het liefst eet

Ik ben gek op de Aziatische keuken. Deze Indiase vegan curry madras mag dan ook niet ontbreken in het rijtje met recepten. Curry’s zijn ideaal om de overgebleven groenten te verwerken tot een gezonde en smaakvolle maaltijd. Zo creëer je niet alleen een supergezonde en smaakvolle maaltijd, maar ga je ook direct voedselverspilling tegen. Voel je dus helemaal vrij om de genoemde groenten te vervangen voor de groenten die jij nog in je koelkast hebt liggen. Win-win dus! Daarnaast is een curry supermakkelijk te veganizen omdat de basisingrediënten vaak al helemaal plantaardig zijn.

Geen topkok? Maak je geen zorgen. Deze vegan curry madras zet je binnen een handomdraai op tafel. Ja, ook jij! En nog fijner, je kunt deze maaltijd in grote hoeveelheden maken waardoor je minder vaak hoeft te koken. Ik zeg doen! Succes!

Ingrediënten benodigd voor 4 porties

  • 3-4 el madras kruiden van Jonnie Boer
  • 400 ml kokosmelk (light)
  • 1/2 flespompoen (of 400 gr blokjes pompoen)
  • 400 gr bloemkoolroosjes
  • 400 gr sperziebonen
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • Zout
  • 400 gr tofu of vegan kipstukjes
  • 75-100 gr rijst of pasta per persoon (beide opties zijn superlekker bij deze curry!)

Recept vegan Indiase curry madras

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een pan met water op het vuur voor de sperziebonen.
  2. Bereid de tofu. Je kunt er voor kiezen de tofu na het uitlekken gesneden toe te voegen aan de curry, maar je kunt de tofu ook marineren. Kijk hier hoe je tofu het beste kunt marineren en bereiden.
  3. Leg de stukjes pompoen en bloemkool in een ovenschaal en besprenkel me olijfolie en wat peper en zout. Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de oven. Hussel halverwege wel even door.
  4. Kook de sperziebonen ondertussen in een grote pan ongeveer 10 minuutjes.
  5. Snipper de ui en verwarm 2 el olijfolie in een grote wok of hapjespan. Fruit hierin de ui en voeg wanneer de ui glazig wordt de kruiden toe.
  6. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en roer goed door. Als de kokosmelk begint te koken, voeg je de tofu (of kipstukjes) en de sperziebonen toe.
  7. Als de bloemkool en pompoen klaar zijn, voeg je deze ook toe. Laat nog even sudderen zodat de smaken goed in de groenten kunnen trekken.
  8. Breng de curry tenslotte op smaak met zout! De kruiden van Jonnie Boer zijn namelijk zoutloos. Mocht je liever meer currykruiden toe willen voegen? Doe dat dan vooral! Is er te weinig saus? Voeg dan meer kokosmelk toe.

Is de saus te dun? Meng dan 1 el maïzena met een beetje koud water in een kopje. Voeg dit bij de saus en roer goed door. Je zult zien dat de saus indikt. Nog steeds te dun? Herhaal deze stap dan.

Deze vegan curry is superlekker met naanbrood. Maar let wel op, naanbrood bevat 9 van de 10 keer melk. Ga dus op zoek naar een vegan naanbrood, of maak het eens zelf. Echt super easy!

Tip: bestrooi met gezouten cashewnootjes!

 

Over de schrijver
Ik ben een enthousiaste wannabe-wereldverbeteraar met een flinke dosis passie voor duurzaamheid, avontuur & gezond leven in de breedste zin van het woord.
Reactie plaatsen