02 juni 2021 
2 min. leestijd

Vegan Mexicaanse burrito bowl met pulled oats

Afgelopen week werd ik door Green Foodlab gevraagd om een recept te maken met daarin de Pulled Oats van Gold and Green Foods. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen    Ik ben er namelijk gek op! Daarnaast is het echt een mega eiwitrijke vegan vleesvervanger die eens niet op basis van soja is gemaakt. Fijn!

Op weg naar de Mexicaanse burrito bowl

Zo gezegd zo gedaan, ik op stap om de pulled oats te halen. Dag 1, eerste winkel: niet te koop. Dag 2, tweede winkel: dicht. Dag 3, derde winkel: was het uitverkocht!! De moed zonk me echt in de schoenen omdat ik nog slechts 1 kans had (want ja, ik had het halen ervan natuurlijk net zo lang uitgesteld tot ik geen tijd meer had..). En ja! Daar lagen ze: 2 pakken pulled oats met 35% korting. Mooi, want zo doe ik direct weer iets tegen voedselverspilling! Want weggooien, dat doe ik liever niet. En toen, snel op naar huis om aan de slag te gaan met de vegan bowl die ik in mijn hoofd had.

Maak jij wel eens Mexicaans met vegan pulled oats?

Ken jij de Pulled Oats van Gold & Green Food al? Je kunt er echt supergoed mee variëren, de structuur is lekker én het is superrijk aan plantaardige eiwitten! Een supergoed en veelzijdig alternatief voor vlees dus 👉Win-win-win als je 't mij vraagt! Dus: probeer het eens, en deel je resultaten met mij. Superleuk!

Gold & Green Foods een keertje gratis proberen? Klik dan hier!

Ingrediënten voor 2 Mexicaanse bowls

1 pak pulled oats (@goldandgreenfoods_nl)
1 rode ui
200 gram zoete aardappel
1 paprika
Cherrytomaatjes
1 klein blikje kidneybonen
1 klein blikje mais
Verse spinazie
1 bosui
Mexicaanse kruiden

Hoe maak je deze Mexicaanse burrito bowl?

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Hierin ga je de zoete aardappel roosteren.
 2. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en doe die in een ingevet ovenschaaltje. Breng op smaak met wat zout en peper. Rooster ongeveer 20 minuten in de oven.
 3. Snipper dan de ui en snijd de paprika. Zet een pan op het vuur en fruit hierin de ui tot ie glazig wordt. Voeg dan de gesneden paprika toe. Bak die even kort mee.
 4. Na een aantal minuten voeg je ook de Pulled Oats toe aan de pan. Breng op smaak met Mexicaanse kruiden en voeg een klein beetje water toe. Laat alles even sudderen zodat de smaken goed opgenomen worden.
 5. Na ongeveer 5 minuten voeg je ook de kidneybonen en mais toe aan de pan. Warm deze nog even mee met de rest.
 6. Ondertussen snijd je de cherrytomaatjes doormidden, het bosuitje in ringetjes en doe je alvast wat spinazie op de borden.
  6. Als het mengsel warm is, kun je de pan van het vuur halen. Haal de aardappelblokjes ook uit de oven als die klaar zijn.
 7. Voila, je kunt de borden opmaken en klaar is je heerlijke zomerse Mexicaanse buddhabowl!

  Ga jij 'm ook maken?Tip: Lekker met wat vers gemaakte guacamole - maar let op met de hoeveelheid als je op de calorietjes let!

Macro's:

Calorieën: 433 | Koolhydraten: 49 | Eiwitten: 35 | Vetten: 6


Over de schrijver
Ik ben een enthousiaste wannabe-wereldverbeteraar met een flinke dosis passie voor duurzaamheid, avontuur & gezond leven in de breedste zin van het woord.
Reactie plaatsen