10 mei 2021 
2 min. leestijd

Mexicaanse wraps met pompoen en spinazie

I loooooove Mexican food. In 2019 ben ik twee keer in Mexico geweest en ik vond het er fantastisch. Het eten, de mensen, de zon, de cultuur…. Echt geweldig! Het was mijn eerste échte solo-reis, superspannend maar echt een aanrader voor iedereen! Wat natuurlijk wel een klein dingetje was: Mexicanen eten vlees, heel veel vlees. Gelukkig vond ik er ook genoeg vega wraps   Zeker in de wat hippere omgevingen kun je genoeg wraps zonder vlees vinden. Denk aan taco’s met gefrituurde bloemkool en natuurlijk ook bergen guacamole. Love it.

Omdat ik Mexico en de cultuur enorm mis, vind ik het heerlijk om de Mexicaanse sferen af en toe in huis te halen. Om jullie alvast warm te maken voor een eventuele reis naar een van mijn favo landen so far, presenteer ik hierbij een heerlijk plantaardig recept voor Mexicaanse wraps met een vulling van pompoen en spinazie. Pompoen, as you might know, is my all time favoriet en ook in de Mexicaanse keuken kun je pompoen verwerken. Probeer het eens! Komtie:

  • 400 gr pompoenblokjes
  • 200 gr verse spinazie
  • 1 grote ui
  • 2 el Mexicaanse kruiden
  • 1 pak Mexicaanse stukjes van Gourmet
  • Zout
  • Maistortilla’s of een andere optie
  • Vegan strooikaas
  • Haver fraiche, bijvoorbeeld van Oatly!
  • Optioneel: jalapenos
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui en pel de knoflooktenen. 
  2. Zet een wok of hapjespan op het vuur en verhit 2 el olijfolie. Fruit de ui ongeveer 2 minuten. Vervolgens pers je de knoflook boven de pan en bak je deze ook nog 1 minuut mee met de ui.
  3. Voeg de Mexicaanse stukjes, pompoenblokjes en de Mexicaanse kruiden toe aan de pan en roer goed door. Bak dit ook een aantal minuten mee op middelhoog vuur. Ondertussen snijd of scheur je de spinazie in kleinere stukken. 
  4. Voeg de spinazie in beetjes toe en roerbak dit tot de spinazie helemaal geslonken is. 
  5. Als de spinazie geslonken is kun je de pan van het vuur halen. Proef of de groenten op smaak zijn en voeg evt. zout en peper toe.
  6. Nu kun je de wraps vullen! Bestrijk de tortilla’s met wat haver fraiche en verdeel de vulling over de tortilla wraps. Rol de tortilla’s vervolgens op en leg ze in een ingevette ovenschaal, of bekleed de ovenschaal met bakpapier.
  7. Optioneel: bestrooi de tortilla met vegan kaas.
  8. Bak de wraps ongeveer 15 minuutjes in de oven, voilá!!

 Laat je me weten wat je er van vindt? Leuk! 

Tip: Heerlijk met wat zelfgemaakte guacamole en jalapenos…..

Macro's

Per wrap met vulling:

Calorieën: 238 | Koolhydraten: 31 | Eiwitten: 12 | Vetten: 7

Over de schrijver
Ik ben een enthousiaste wannabe-wereldverbeteraar met een flinke dosis passie voor duurzaamheid, avontuur & gezond leven in de breedste zin van het woord.
Reactie plaatsen