23 mei 2021 
2 min. leestijd

Quinoasalade met zoete aardappel en edamame

Eet jij wel eens quinoa? Een quinoasalade met lekker veel groenten, noten en hummus vind ik heerlijk! Een tijdje geleden had ik nog wat zoete aardappel en spinazie over, dus ben ik aan de slag gegaan met een nieuw recept en daar kwam deze fantastische creatie uit.

Deze quinoasalade is glutenvrij én eiwitrijk

Quinoa is van nature glutenvrij en eiwitrijk. Daarnaast heb ik aan dit recept ook edamame boontjes toegevoegd om de salade nog iets eiwitrijker te maken. De pecannootjes en de gedroogde cranberries maken deze maaltijd helemaal af. Zoet en zout is echt de combinatie waar je naar op zoek bent, super verrassend en lekker.

Ingrediënten voor een salade voor 2 personen

  • 100 gram zoete aardappel
  • 100 gram quinoa
  • 150 gram spinazie
  • 1 rode ui
  • 150 gram edamame boontjes (ik haal ze uit de vriezer)
  • 200 gram verse rode kool
  • 20 gram pecannoten
  • 2 bosuitjes
  • 30 gram cranberries
  • 1 knoflookteen
  • Hummus om af te toppen

Recept Quinosalade met zoete aardappel

  1.  Zet water op voor de quinoa en de sperziebonen en zet de oven aan op 180 graden.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Doe de zoete aardappel vervolgens in een kleine ovenschaal met wat olijfolie en een bestrooi met wat zout. Zet vervolgens in de oven voor 20 minuten.
  3. Bereid de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking en voeg een half bouillonblokje toe aan het water.
  4. Ondertussen snipper je de ui, pers je de knoflook en snijd je de rode kool in repen.
  5. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak hierin de ui. Na een aantal minuten voeg je ook de knoflook toe.
  6. Voeg tenslotte na 2 minuten ook de spinazie toe en wok deze tot ie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Hak ondertussen de pecannoten en snijd de bosuitjes in ringetjes. Als je bevroren edamame hebt gekocht, ontdooi je deze.
  8. Als alles klaar is, meng je alle ingrediënten (behalve de nootjes en de hummus) in een grote schaal en breng eventueel op smaak met wat chilipoeder voor extra pit.
  9.  Verdeel de quinoasalade over de borden. Top af met de pecannootjes en serveer met een lekkere portie hummus!

Allergenen

Glutenvrij, lactosevrij

Over de schrijver
Ik ben een enthousiaste wannabe-wereldverbeteraar met een flinke dosis passie voor duurzaamheid, avontuur & gezond leven in de breedste zin van het woord.
Reactie plaatsen