25 maart 2021 
2 min. leestijd

Easy vegan bananenbrood om op de luie zondag te maken

Als jij je afvraagt welk tussendoortje er makkelijk mee te nemen én daarnaast ook nog eens gezond is, zoek dan niet verder! Dit vegan bananenbrood kun je in een vrij uurtje maken en vervolgens in porties verdelen. Je hoeft er écht niet lang voor in de keuken te staan, maar kunt er wel lekker de hele week mee vooruit – als je er tenminste zo lang vanaf kunt blijven hihi.

Hoe maak je het beste vegan bananenbrood?

Het maken van een bananenbrood is echt supersimpel. Kind kan de was doen   Hieronder vind je het recept van mijn super lekkere vegan bananenbrood! Eindelijk een vegan bananenbrood dat wél lekker én luchtig is. Ik durf hem daarom eindelijk met jullie te delen. Probeer jij het recept ook eens? Laat me vooral weten wat je er van vindt! Enjoy!!

Ingrediënten voor 12 stukjes van deze vegan snack

  • 200 gram volkoren meel (voor een glutenvrije variant kun je boekweitmeel & amandelmeel gebruiken)
  • 3 -grote- rijpe bananen
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1/2 zakje baking soda
  • 2 tl kaneel
  • 50 ml plantaardige melk
  • 1 tl appelazijn
  • 8 dadels (mocht je van heel zoet houden, dan kun je wat meer dadels toevoegen)

Recept voor dit simpele en luchtige bananenbrood

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een cakeblik en doe hierin bakpapier (om vastplakken van het bananenbrood tegen te gaan).
  2. Meng de plantaardige melk met de tl appelazijn, roer even door en laat staan tot het wat dikker wordt.
  3. Doe alle droge ingrediënten ondertussen in een kom. Maal vervolgens de bananen, dadels en plantaardige melk in de blender tot een glad mengsel.
  4. Meng het bananenmengsel door de droge ingrediënten en roer goed door tot er een egaal beslag ontstaat. Is het beslag te stug? Voeg dan wat extra melk toe. I het beslag erg dun? Voeg dan nog wat meel toe.
  5. Giet het beslag in het cakeblik en bak het bananenbrood in 45 min gaar. Je kunt testen of het brood klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Is deze nog erg nat? Bak dan nog 2 minuutjes langer.
  6. Haal het bananenbrood als deze gaar is uit de oven en laat nog even staan om af te koelen.

Snijd het brood als het is afgekoeld in (+/- 12) stukken. Je kunt de stukjes bananenbrood een aantal dagen in de koelkast bewaren óf de stukjes invriezen! Super handig dus.

Eettip: Besmeer het bananenbrood met een beetje (of heel veel) pindakaas of met heerlijke zelfgemaakte jam.

Sport jij veel?

Probeer dan dit eiwitrijke bananenbrood of deze bliss balls eens!

Allergenen

Bevat gluten. Vervang voor glutenvrije variant het volkorenmeel door boekweitmeel en amandelmeel.

Macro's per stukje

Calorieën: 112 | Koolhydraten: 21 | Eiwitten: 3 | Vetten: 1

Over de schrijver
Ik ben een enthousiaste wannabe-wereldverbeteraar met een flinke dosis passie voor duurzaamheid, avontuur & gezond leven in de breedste zin van het woord.
Reactie plaatsen