Eiwitrijke spread van edamame bonen
Recepten
Recepten
1 min

Zelfgemaakte Edamamespread: lekker en eiwitrijk broodbeleg

1 min

Dit is een lekker, simpel en eiwitrijk recept voor zelfgemaakte edamamespread. Deze spread is niet alleen lekker, maar zit ook vol voedingsstoffen die goed zijn voor je lijf. Ben je op zoek naar een gezonde en eiwitrijke vegan spread om je brood of crackers mee te beleggen? Ontdek dan snel dit recept.

Voedingsstoffen en gezondheidsvoordelen

Deze zelfgemaakte edamamespread is echt super als het gaat om voedingsstoffen. Edamame zijn jonge sojabonen en een super goede bron van plantaardige eiwitten, vezels, gezonde vetten en essentiële vitaminen en mineralen. Eiwitten zijn belangrijk voor de opbouw en het herstel van onder andere je spieren. Vezels dragen bij aan een gezonde spijsvertering en een verzadigd gevoel. Ook bevatten edamame een aantal belangrijke vitaminen en mineralen, zoals vitamine C, vitamine K, foliumzuur, ijzer en magnesium. Deze dragen bij aan een gezond immuunsysteem, sterke botten en een gezonde bloedsomloop.

Bovendien is deze zelfgemaakte edamamespread niet alleen lekker, maar ook binnen no-time klaar en weer eens wat anders dan de standaard hummus. Het is een gezonde en voedzame keuze voor degenen die op zoek zijn naar eiwitrijk en plantaardig broodbeleg.

Ingrediënten

  • 1 kop bevroren edamame (jonge sojabonen)
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/4 theelepel zout (start met minder, just in case)
  • Een snufje zwarte peper
  • Optioneel: verse kruiden zoals koriander of peterselie voor garnering

Bereidingswijze

  1. Bereid de bevroren edamame volgens de instructies op de verpakking. Je kunt ze ook gewoon ontdooien door ze uit de vriezer te halen.
  2. Doe de edamame, knoflook, tahin, citroensap, olijfolie, gemalen komijn, zout en zwarte peper in een keukenmachine of blender.
  3. Mix alles goed door elkaar tot een gladde en romige spread ontstaat. Je kunt eventueel extra olijfolie toevoegen om de spread smeuïger te maken.
  4. Proef en voeg indien nodig extra zout, peper of citroensap toe naar smaak.
  5. Schep de edamamespread in een kom en garneer met verse kruiden als je dat lekker vindt, zoals koriander of peterselie.
  6. Serveer de zelfgemaakte edamamespread op toast, crackers, als dip voor groenten of als smaakvolle spread op sandwiches of wraps.

Voedingswaarden


Reacties
Categorieën