Dit is een lekker, simpel en eiwitrijk recept voor zelfgemaakte edamamespread. Deze spread is niet alleen goed van smaak, maar zit ook vol voedingsstoffen die goed zijn voor je lijf. Ben je op zoek naar een gezonde en eiwitrijke spread om je brood of crackers mee te beleggen? Ontdek dan snel dit recept.
Voedingsstoffen en gezondheidsvoordelen
Deze zelfgemaakte edamamespread is een echte krachtpatser als het gaat om voedingsstoffen. Edamame, jonge sojabonen, zijn een super goede bron van plantaardige eiwitten, vezels, gezonde vetten en essentiële vitaminen en mineralen. Eiwitten zijn essentieel voor de opbouw en het herstel van oa onze spieren. Vezels dragen bij aan een gezonde spijsvertering en een verzadigd gevoel. Ook bevatten edamame een aantal belangrijke vitaminen en mineralen, zoals vitamine C, vitamine K, foliumzuur, ijzer en magnesium. Deze dragen bij aan een gezond immuunsysteem, sterke botten en een gezonde bloedsomloop.
Deze zelfgemaakte edamamespread is niet alleen lekker, maar is ook binnen no-time klaar en weer eens wat anders dan de standaard hummus. Het is een gezonde en voedzame keuze voor degenen die op zoek zijn naar een eiwitrijke en plantaardige spread.
Ingrediënten
- 1 kop bevroren edamame (jonge sojabonen)
- 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel tahin (sesampasta)
- 1 eetlepel citroensap
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1/4 theelepel zout (start met minder, just in case)
- Een snufje zwarte peper
- Optioneel: verse kruiden zoals koriander of peterselie voor garnering
Bereidingswijze
- Bereid de bevroren edamame volgens de instructies op de verpakking. Je kunt ze ook gewoon ontdooien door ze uit de vriezer te halen.
- Doe de edamame, knoflook, tahin, citroensap, olijfolie, gemalen komijn, zout en zwarte peper in een keukenmachine of blender.
- Mix alles goed door elkaar tot een gladde en romige spread ontstaat. Je kunt eventueel extra olijfolie toevoegen om de spread smeuïger te maken.
- Proef en voeg indien nodig extra zout, peper of citroensap toe naar smaak.
- Schep de edamamespread in een kom en garneer met verse kruiden als je dat lekker vindt, zoals koriander of peterselie.
- Serveer de zelfgemaakte edamamespread op toast, crackers, als dip voor groenten of als smaakvolle spread op sandwiches of wraps.